2022 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi

Filipinlerden Bakıcı Getirme İşlemleri
Aralık 17, 2016
Hemen Çeviri Yapacak Çevirmen Mi Arıyorsunuz?
Ocak 5, 2017

2022 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi

2021 yılı noterlik ücret tarifesi 10 Mart 2021 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 2022 yılı noter ücret tarifesi 1 yıl sonra güncellenecektir. Bu tarihe kadar 2021 yılı noterlik ücret tarifesi geçerli olacaktır.

2022 Yılı Çeşitli Noter İşlem Ücretleri
1- 2021 Yılı Noter Araç Satış Ücreti Fiyatlar (TL)
1.a- Sıfır Araç Tescili 207,00 TL
1.b- Araç Plakası Değiştirmeden 275,00 TL
1.c- Aracın Plakası Değişirse* 275,00 TL
2- 2021 Yılı Aslı Gibidir Noter Ücreti
2.a- 1 Adet Tek Taraflı Evrak 70,00 TL – 89,00 TL
2.b- 2 Adet Tek Taraflı Evrak 140,00 TL – 160,00 TL
2.c- 1 Adet Çift Taraflı Evrak 80,00 TL – 120,00 TL
2.d- 2 Adet Çift Taraflı Evrak 140,00 TL – 190,00 TL
3- Standart 1 Sayfa Tercüme Onay Ücreti 203,00 TL
4- Araç Satışı İçin Noterden Vekaletname Verme Ücreti 192,00 TL
5- Noter Avukata Vekaletname Verme Ücreti 192,00 TL
6- Noterden Genel Vekalet Ücreti 550,00 – 1.900,00 TL
7- Noterden Muhasebe Vekalet Ücreti 192,00 TL
8- Diploma Noter Onayı Ücreti (Tercüme) 136,00 TL – 176,00 TL
9- Diploma Noter Onayı Ücreti (Aslı Gibidir) 70,00 – 90,00 TL
10- Noter İhtarname Ücretleri 155,00 – 1.000,00 TL
11 Noter silah devir ücreti 280 – 400 TL
12 Vasiyetname 700,00 – 3.000,00 TL


*Not:
Yeni yapılan düzenlemeye göre araç plakası değişse de değişmese de devir ücreti aynıdır. Plaka değişikliği için devir esnasında noterde herhangi bir ek ücret ödenmeyecektir. Noter ihtarname ücretleri 155 TL‘den başlamakta olup, ihtarnamenin türüne göre fiyatlar değişmektedir. Net fiyatı öğrenmek için en yakın notere başvurabilirsiniz.

2022 YILI NOTERLİK ÜCRET TARİFESİ
2022 yılı noterlik ücret tarifesi henüz yayınlanmamıştır. 2021 ücret tarifesi aşağıdaki şekildedir. 

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünden:

Noter ücreti

Madde 1- Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar.

Bu ücret, bir noterlik işleminde 6,93 TL’den az olamaz.

Bu suretle hesaplanan ücret miktarlarında (0,5 KR’nin) yarım kuruşun altındaki değerler dikkate alınmaz.

Düzenleme ücreti

Madde 2 – Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden 313,53 TL düzenleme ücreti alırlar.

Bu işlemlerden vazgeçme veya bunların feshi, iptali ve değiştirilmesi yukarıda belirtilen ücretin üçte biri oranında ücrete tabidir. Düzenleme ücreti alınması gereken bir işlemde hesap edilecek noter ücreti ile düzenleme ücretinden hangisi fazla ise o ücret alınır.

Yazı ücreti

Madde 3 – Noterler, her ne suretle olursa olsun yazdıkları kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfasından 9,50 TL yazı ücreti alırlar.

Yukarıdaki fıkrada gösterilen kağıtların örneklerinin iş sahibinin istek ve onayı üzerine, noterlik dairesinde fotokopi yoluyla çıkartılması halinde, bu örneklerin her sayfası da aynı ücrete tabidir.

Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemleri noter yazdığı takdirde, yukarıdaki fıkra hükmü gereğince yazı ücreti alınır.

Tanıklık ve onama şerhlerinden yazı ücreti alınmaz.

Çevirme ücreti

Madde 4 – 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun 103 üncü maddesi hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 78,65 TL çevirme ücreti alınır.

Bir dilden diğer dile veya bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların 10 veya daha az satırı içeren sayfalarından birinci fıkrada gösterilenin yarısı kadar ücret alınır.

Karşılaştırma ücreti

Madde 5 – Dışarıda yazılıp onama veya tebliğ için noterliğe getirilen kağıtların karşılaştırılmasından (asıllar hariç) sayfa başına 9,50 TL ücret alınır.

Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemlerden de bu ücret aynen alınır.

Tescil ücreti

Madde 6 – Kanun uyarınca tescili gereken işlemlere ait kağıtlardan, işlem başına maktu olarak 2,97 TL tescil ücreti alınır.

Emanetlerin saklanması ücreti

Madde 7 – Noterler, saklayacakları emanetler için (emanet ister eşya, isterse kıymetli evrak olsun) maktu olarak yıllık 21,95 TL ücret alırlar. Tutanakta yazılı emanetler birden fazla olsa dahi, tek saklama ücreti alınır.

Emanetlerin saklanması ayrıca gideri gerektirmekte ise noter, birinci fıkra uyarınca alacağı ücretten başka, bu sebeple yapacağı gerçek gideri de ilgilisinden alır. Emanetler birden fazla kişilere ait ise, emanetlerin miktarına ve kapladığı yere göre, gider aralarında paylaştırılır.

Saklama süresi kanunca belirtilmiş olan hallerde ücret, belirtilen süre için peşin olarak alınır. Saklama süresi kanunca belli olmayan emanetlerin ücreti, her yıl peşin olarak alınır.

Noterin değişmesi halinde, ayrılan noter, aldığı saklama ücretinden geriye kalan süreye ait tutarı yeni notere devreder.

Harç, damga vergisi ve resimden muaf işlemlerle kamulaştırma tebliğlerinde noter ücreti

Madde 8 – Noterler, özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen, ancak değer içeren işlemlerden, harç alınmış olsa idi alınması gereken harcın % 30’u oranında noter ücreti alırlar. Değer içermeyen bu çeşit işlemler dolayısıyla noterler onadıkları her imza için 7,96 TL ücret alırlar.

Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen ve imza onaylamasını gerektirmeyen protesto, ihtarname, ihbarname işlemlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 7,96 TL ücret alınır.

Kamulaştırma Kanunu hükümleri uyarınca yapılacak kamulaştırma tebliğlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 7,96 TL ücret alınır.

Defter onaylama ücreti

Madde 9 – Defterlerin açılış onaylamasından, yüz sayfaya kadar olanlardan (yüz sayfa dahil) 2,97 TL, yüz sayfadan yukarı her yüz sayfadan da 1,11 TL onaylama ücreti alınır. Yüz sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı elli sayfaya kadar olursa ücret alınmaz. Elli ve daha fazla olursa 1,11 TL ücret alınır.

Ara ve kapanış onaylamalarında maktu olarak 1,11 TL ücret alınır.

Özel kanunlarına göre harç, damga vergisi ve resimden muaf olanlara ait defterlerin onaylamasından da, yukarıdaki fıkralar uyarınca ücret alınır.

Bildirim yazı ücreti

Madde 10 – Noterler, kanunda öngörülen bildirim yükümlülükleri doğrultusunda yazacakları her yazı için 2,97 TL bildirim yazı ücreti alırlar.

Yol ödeneği

Madde 11 – Noterler ve imzaya yetkili vekilleri, noterlik dairesi dışında iş yapmak veya Noterlik Kanunu’nun 55 inci maddesi hükmü uyarınca evrak ve defterleri götürmek için daireden ayrıldıklarında gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 37,65 TL yol ödeneği alırlar.

Noterlik dairesi dışında piyango, özel ve resmî kuruluşların kur’a, seçim ve toplantılarında hazır bulunarak; tutanak düzenlemeleri halinde, noterler ve imzaya yetkili vekilleri gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 344,91 TL yol ödeneği alırlar.

Aracılık ücreti

Madde 12 – Aracı noter, işin gerektirdiği her türlü giderden başka, her işlem için maktu olarak 2,12 TL aracılık ücreti alır.

Terk eden eşin ortak konuta davet edilmesi ve mirasçılık belgesi verilmesi işlemlerinden alınacak ücret

Madde 13 – Terk eden eşin ortak konuta davet edilmesi ve mirasçılık belgesi verilmesi işlemlerinde, noter ücreti ile yazı ücreti bu Tarifenin 1 inci ve 3 üncü maddelerinde yer alan hükümler doğrultusunda alınır.

Elektronik İşlemler

Madde 14 – Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda güvenli elektronik imza ile yapılması halinde de bu Tarife hükümlerine göre ücret alınır.

Elektronik Tespit Ücreti

Madde 15 – Elektronik ortamdaki durum, görüntü, işlem veya benzeri her türlü verinin tespiti işlemlerinde, noter ücreti ile hazırlanacak tutanak için yazı ücreti bu Tarifenin 1 inci ve 3 üncü maddelerinde yer alan hükümler doğrultusunda alınır.

Tespiti yapılan verinin 100 KB a kadar olan kısmı için 4,24 TL, sonraki her 100 KB için ise 2,12 TL ücret alınır.

Yürürlük tarihi:

Madde 16 – Bu Tarife, 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun değişik 112 nci maddesi uyarınca hazırlanmış olup, yayımlanma tarihinden itibaren uygulanır.

2044/1-1

2021 Yılı Noter Harçları

Bize oy verin 🙂
[Uzman Tercüme: 54 Ort: 3.2]

634 Comments

  1. ismail dedi ki:

    Selamunaleykum. aracımı 2 çocuğuma kullanma satma bağlandığında alabilme yetkisi vermek istiyorum. Çocuklarım notere gelmeden kimlik fotokopileriyle gitsem olurmu, birde ortalama ne ücret çıkar. hayırlı kandiller.

  2. Cevat dedi ki:

    Ben annem öldü bunun vekaletnamesini notelde yapdirsam fiyat olarak karsima ne cikar

  3. Serkan dedi ki:

    Merhaba elektrikli motorun ruhsatini üstüme almak istiyorum kaç para tutar bilgisi olan var mı acaba

  4. Züleyha dedi ki:

    Bir kişiye bir çok vekalet verdim bunları iptal ettirmem bana kaça patlar acaba

  5. Ferhat dedi ki:

    Merhaba
    Annemler 6 kardes kardeslerden bir tanesi de vefat etti. Vefat eden kardesin 2 oglu 1 kızı ve esi hayatta. 1 tane tapuya kat karşılığında mutahit ile anlasma yapmak istiyorlar. 1 kisiye vekalet verip buyun islemleri yapmasoni istiyorlar. Ne kadar ücret çıkar. Teşekkürler.

    • Yunus Emre dedi ki:

      Her vekalet verdiği kişi için posta ücreti yazı ücreti vs alınır kaç kişiye vekalet verdiğiniz önemli bu durum.

  6. Ferhat dedi ki:

    Merhaba
    Annemler 6 kardes kardeslerden bir tanesi de vefat etti. 1 tane tapuya kat karşılığında mutahit ile anlasma yapmak istiyorlar. 1 kisiye vekalet verip buyun islemleri yapmasoni istiyorlar. Ne kadar ücret çıkar. Teşekkürler.

  7. Musa dedi ki:

    Selamun aleykum. Lise diploması yerine alınan belge için
    noter onayı gerekir mi?

  8. Zahit dedi ki:

    Kat karşılığı 10 dairelik noter sözleşmesi bütün noter masrafları ne kadar tutar saygilar

  9. Servet dedi ki:

    Selamün Aleyküm Çekme belgeli motosiklet devrinin noter ücreti ne kadardır

  10. özgür dedi ki:

    arabama arkadan çarptılar tamirciye götürdüm noter den vekaletname istedi
    ne kadar tutar

  11. Azra dedi ki:

    Ailem bir haklarından feragat edip bana devredecekler bunun ücreti nedir ?

  12. ege dedi ki:

    babamdan genel vekalet alacam tüm banka ve resmi dairelerde babam gelmeden butun islemleri ben yapmak istiyorum bu genel vekalet ücreti kac tl ve kac yillik oluyor

  13. Zehra dedi ki:

    Merhaha oglumun vekaleti bende babası hollanda pasaportu degistirmek için ankaraya gidecek bende gitmek istemedigim için imza izni vereceğim noterden bunun ücreti ne kadar konsoloslukta kullanacak

    • Yunus Emre dedi ki:

      süre olarak siz kendiniz belirleyebilirsiniz süreyi isterseniz 1 yıl isterseniz süresiz yapabilirisniz ücret olarakta 250-350 arası bişey tutar herşeyi yazdıracaksınız

  14. Hakan w dedi ki:

    İhbar tazminatı için ihtar çekicem nekadar tutar

  15. Zeynep dedi ki:

    Işyerinden evlilik nedeniyle ayrılacağına dair dilekçe ne kadara yaziliyo

  16. mert dedi ki:

    merhaba benim üzerime 2 tane şirketin vekaleti var onları iptal ettirmek istiyorum ücreti ortalama ne kadar ediyor ?

  17. Adem dedi ki:

    İyi günler,
    İnşaatın süresinde tamamlanmamasından dolayı yükleniciye ihtar çekerek süre vermek istiyoruz. Noter masrafı ne kadar tutar?

  18. meltem dedi ki:

    merhaba . resmi bir kuruma elden iş başvurusunu yapmak üzere belgelerimi kuruma teslim etmesi için babama vekalet vereceğim. bunun ücreti ne kadar olur acaba

  19. bedia dedi ki:

    Merhaba ben ev kiralayacağım ev sahibi bir senelik noter anlaşması yapalım diyor bu imza için üçretiniz nekadar. bilgilendirirseniz çok sevinirim

  20. Tugay dedi ki:

    Pomem yuklenme senedini noterde kefillerle doldurtup onaylaticam ucreti ne kadar olur

  21. Handan dedi ki:

    Merhaba kiracının sözleşme süresidolmakta çıkması için ihtar çakmek gerekmiş bunun ücretine oluo Acaba şimdiden teşekkürler.

  22. Mustafa dedi ki:

    Merhaba, hocam ehliyet sınavı için tercüme işi var da, yemin zaptı gerekliymiş , ücreti ne kadar olur ? O yemin zaptı almak için ne gerekiyor ? Şimdiden Teşekkürler.

  23. Lokman dedi ki:

    Babam vekaletini bana verecek imzası ve kredi kartını alabilmek için ücreti nekadardir noterde

  24. Burcu dedi ki:

    Slmlar.arsa satışı için vekalet ücreti ne kadar acaba?

  25. ADS dedi ki:

    Ev kirasin onaylamak istiyorum
    GOC dairesi istiyor. Ne kadar ucreti onun?

  26. Yunus dedi ki:

    475 kira Kiranın 2 aydır ödenmediğini kontrat üzerinde noter onayını alacağım.böyle bir işlemin ücreti nedir acaba

  27. serpil dedi ki:

    iş yerinin tazmınat vermemesi için yalan beyanlarla gonderdıgı ıhtarnameye karsılık benımde onlara kabul etmedıgıme dahıl göndereceğim ıhtarname ucretı ne kadar dır?

  28. Kezban dedi ki:

    Merhaba bebeğimize bulgaristandan pasaport çıkartacağız eşim gelemiyor bununla ilgili vekalet çıkartmak istiyoruz ücreti nedir aceba

  29. Damla dedi ki:

    S.a. şarkı sözü onaylatma ücreti nedir ve bir sayfaya birden çok söz yazılırsa bir sorun olur mu

  30. yigit dedi ki:

    iki kişi avukat vekalet ücreti ne kadar tutar

  31. Dogukan dedi ki:

    Merhaba, anneme elektrik , su , doğalgaz aboneliği açtırıp kapatabilmesi için vekalet vericem ne tutar acaba ?

  32. Serdar dedi ki:

    Muhasebeci imza beyani ve vekaleti kac para tutar acaba

  33. Murat dedi ki:

    Miras tapu satış. Daire annem engel. Raporu var. Noter eve. Geliyormu. Ücret ne. Oluyor. Ve satış vekalet. Bana. Vericek annem ücreti ne. Olur. Tahmini engelliler. İçin ev. Yada. Yakın bir. Yer. Geliyormu. Onun ücreti oluyorum

  34. Mehmet ÖZDEMİR dedi ki:

    selamün aleyküm ben üniversiteden resmi ilişki kesebilmek için bir arkadaşıma vekalet vermek istiyorum. Tam olarak ne yapmam gerekir ücreti ne kadar olur ?

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      120 TL civarında ücreti olur. Bir notere gidip durumu anlatırsanız yardımcı olurlar.

  35. Asım dedi ki:

    Silah devri alacağım arkadaşimdan ikimizde kamu çalışanıyız birimiz asker diğerimiz infaz koruma memuru taşıma ruhsati olacak devir ücreti ne kadar

  36. Yunus dedi ki:

    Pasaport icin apostil istiyorlar ucreti ne kadar

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Apostili kaymakamlık veya valiliklerden ücretsiz yaptırabilirsiniz. Pasaportun çevirisi yapılacaksa 0 TL civarında çeviri ücreti ve 90 TL civarında noter onay ücreti olur.

  37. Yakup dedi ki:

    Noterde evrak tercumesi yapiliyor mu

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Noterde tercüme yapılmaz. Noterin yeminli tercümanları tarafından yapılan tercümeler noterde onaylanır.

  38. Burakhan dedi ki:

    Fesih ihbarnamesi yapacaktım ne kadar tutar acaba?

  39. Alperen dedi ki:

    Silah devredicem ücreti nedir acaba birde kaç nüsha çıkartıyoruz karşılıklı evrak mi düzenleniyor cevap verirseniz sevinirim.

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Noterde silah devir ücreti 250 TL civarındadır.
      Silahınızı hibe alacak kişinin ilgili birime müracaat ederek dosya açtırması gerekiyor. Karşılıklı hibe dilekçesi yazılıp, silahınızı devir alacak şahsın yapılan tahkikat ve dosya incelemesi sonucu silah ruhsatı alması uygun ise Valilik Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği noter belgesi ile noter devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden devir yapmak sizin bu silah üzerindeki sorumluluğunuzu sona erdirmez. Mutlaka işlemi yapan birim tarafından bu silahın devir alan kişi adına ruhsata bağlanması gereklidir. Elinde o silaha ait ruhsatı olmayan şahsa silahınızı teslim etmeniz kanunen suçtur.

      İlgili birime müracaat ederek adınıza dosya açtırmanız gerekir. Karşılıklı hibe dilekçesi yazıp hakkınızda yapılan tahkikat ve dosya incelenmesi sonucu silah ruhsatı almanızda herhangi bir engel yok ise valilik Makamından alınacak onaydan sonra, işlemi yapan ilgili birimin vereceği noter belgesi ile noter devir işlemi yapabilirsiniz. Noterden almış olduğunuz noter devir/hibe belgesini ilgili birime götürerek dosyanıza eklettikten sonra ruhsat kartınız yazılarak bizzat tarafınıza teslim edilir.

  40. Halil dedi ki:

    İmza sürgüsü için vekalet nekadar acaba bide tüm imza yetkisi

  41. muhhammed dedi ki:

    ceza evinde birisi icin ceza evine noter goturup vekalet almak ne kadar

  42. Kenan dedi ki:

    Merhaba. Üniversiteden diplomamı alması için bir arkadaşıma vekalet vermek istiyorum. Ücreti nedir?

  43. Hatice dedi ki:

    Nikah islemleri için velalet verecegim ne kadar tutar acaba?

  44. Faik dedi ki:

    Araç Üstüne Rehin Koyma Ücreti Ne Kadar ?

  45. ahmet sezgin tuncer dedi ki:

    2009 yılı banka kredili araç rehin kaldırmak için noter ucreti ne kadar olur tesekkür ederim

  46. Eee dedi ki:

    Nikah işlemleri için nişanlıma vekalet vericem ne kadar tutar

  47. osman dedi ki:

    Eşime tüm varlığımın tam vekaletini vermek istiyorum ücreti ne kadar. Teşekkür ederim.

    Saygılarımla

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Böyle bir işlemin ücreti üzerinizde kayıtlı mal varlığına göre değişiklik gösterir. Tüm mallarınızın vekalete teker teker yazılması gerekmektedir. Bir noterden net bir bilgi alabilirsiniz.

  48. Sümeyye dedi ki:

    Mulakat basvurularinin MEB’e onaylatılması icin imza yetkisi vericem kaç TL tutar acaba?

  49. kamer sahan dedi ki:

    slm.benim kardesim cezaevinde.noterden vekalet almam lazim.noterinde cezaevine gitmesi mecburmus.bunun ücreti ne kadardir acaba.tesekkür ederim

  50. Gökhan dedi ki:

    Selamın Aleyküm. vukuatlı nufus kayıt örneğinin noter onaylı tercümesi nekadara mal olur ortalama olarak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp ile Hızlı Teklif Alın