2022 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi

Filipinlerden Bakıcı Getirme İşlemleri
Aralık 17, 2016
Hemen Çeviri Yapacak Çevirmen Mi Arıyorsunuz?
Ocak 5, 2017

2022 Yılı Noterlik Ücret Tarifesi

2021 yılı noterlik ücret tarifesi 10 Mart 2021 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 2022 yılı noter ücret tarifesi 1 yıl sonra güncellenecektir. Bu tarihe kadar 2021 yılı noterlik ücret tarifesi geçerli olacaktır.

2022 Yılı Çeşitli Noter İşlem Ücretleri
1- 2021 Yılı Noter Araç Satış Ücreti Fiyatlar (TL)
1.a- Sıfır Araç Tescili 207,00 TL
1.b- Araç Plakası Değiştirmeden 275,00 TL
1.c- Aracın Plakası Değişirse* 275,00 TL
2- 2021 Yılı Aslı Gibidir Noter Ücreti
2.a- 1 Adet Tek Taraflı Evrak 70,00 TL – 89,00 TL
2.b- 2 Adet Tek Taraflı Evrak 140,00 TL – 160,00 TL
2.c- 1 Adet Çift Taraflı Evrak 80,00 TL – 120,00 TL
2.d- 2 Adet Çift Taraflı Evrak 140,00 TL – 190,00 TL
3- Standart 1 Sayfa Tercüme Onay Ücreti 203,00 TL
4- Araç Satışı İçin Noterden Vekaletname Verme Ücreti 192,00 TL
5- Noter Avukata Vekaletname Verme Ücreti 192,00 TL
6- Noterden Genel Vekalet Ücreti 550,00 – 1.900,00 TL
7- Noterden Muhasebe Vekalet Ücreti 192,00 TL
8- Diploma Noter Onayı Ücreti (Tercüme) 136,00 TL – 176,00 TL
9- Diploma Noter Onayı Ücreti (Aslı Gibidir) 70,00 – 90,00 TL
10- Noter İhtarname Ücretleri 155,00 – 1.000,00 TL
11 Noter silah devir ücreti 280 – 400 TL
12 Vasiyetname 700,00 – 3.000,00 TL


*Not:
Yeni yapılan düzenlemeye göre araç plakası değişse de değişmese de devir ücreti aynıdır. Plaka değişikliği için devir esnasında noterde herhangi bir ek ücret ödenmeyecektir. Noter ihtarname ücretleri 155 TL‘den başlamakta olup, ihtarnamenin türüne göre fiyatlar değişmektedir. Net fiyatı öğrenmek için en yakın notere başvurabilirsiniz.

2022 YILI NOTERLİK ÜCRET TARİFESİ
2022 yılı noterlik ücret tarifesi henüz yayınlanmamıştır. 2021 ücret tarifesi aşağıdaki şekildedir. 

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünden:

Noter ücreti

Madde 1- Noterler, yaptıkları işlemlerden Harçlar Kanunu’na göre aldıkları harçların yüzde otuzu oranında noter ücreti alırlar.

Bu ücret, bir noterlik işleminde 6,93 TL’den az olamaz.

Bu suretle hesaplanan ücret miktarlarında (0,5 KR’nin) yarım kuruşun altındaki değerler dikkate alınmaz.

Düzenleme ücreti

Madde 2 – Noterler, yaptıkları vasiyetname ve vakıf senedi düzenlemesinden 313,53 TL düzenleme ücreti alırlar.

Bu işlemlerden vazgeçme veya bunların feshi, iptali ve değiştirilmesi yukarıda belirtilen ücretin üçte biri oranında ücrete tabidir. Düzenleme ücreti alınması gereken bir işlemde hesap edilecek noter ücreti ile düzenleme ücretinden hangisi fazla ise o ücret alınır.

Yazı ücreti

Madde 3 – Noterler, her ne suretle olursa olsun yazdıkları kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfasından 9,50 TL yazı ücreti alırlar.

Yukarıdaki fıkrada gösterilen kağıtların örneklerinin iş sahibinin istek ve onayı üzerine, noterlik dairesinde fotokopi yoluyla çıkartılması halinde, bu örneklerin her sayfası da aynı ücrete tabidir.

Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemleri noter yazdığı takdirde, yukarıdaki fıkra hükmü gereğince yazı ücreti alınır.

Tanıklık ve onama şerhlerinden yazı ücreti alınmaz.

Çevirme ücreti

Madde 4 – 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun 103 üncü maddesi hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 78,65 TL çevirme ücreti alınır.

Bir dilden diğer dile veya bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların 10 veya daha az satırı içeren sayfalarından birinci fıkrada gösterilenin yarısı kadar ücret alınır.

Karşılaştırma ücreti

Madde 5 – Dışarıda yazılıp onama veya tebliğ için noterliğe getirilen kağıtların karşılaştırılmasından (asıllar hariç) sayfa başına 9,50 TL ücret alınır.

Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemlerden de bu ücret aynen alınır.

Tescil ücreti

Madde 6 – Kanun uyarınca tescili gereken işlemlere ait kağıtlardan, işlem başına maktu olarak 2,97 TL tescil ücreti alınır.

Emanetlerin saklanması ücreti

Madde 7 – Noterler, saklayacakları emanetler için (emanet ister eşya, isterse kıymetli evrak olsun) maktu olarak yıllık 21,95 TL ücret alırlar. Tutanakta yazılı emanetler birden fazla olsa dahi, tek saklama ücreti alınır.

Emanetlerin saklanması ayrıca gideri gerektirmekte ise noter, birinci fıkra uyarınca alacağı ücretten başka, bu sebeple yapacağı gerçek gideri de ilgilisinden alır. Emanetler birden fazla kişilere ait ise, emanetlerin miktarına ve kapladığı yere göre, gider aralarında paylaştırılır.

Saklama süresi kanunca belirtilmiş olan hallerde ücret, belirtilen süre için peşin olarak alınır. Saklama süresi kanunca belli olmayan emanetlerin ücreti, her yıl peşin olarak alınır.

Noterin değişmesi halinde, ayrılan noter, aldığı saklama ücretinden geriye kalan süreye ait tutarı yeni notere devreder.

Harç, damga vergisi ve resimden muaf işlemlerle kamulaştırma tebliğlerinde noter ücreti

Madde 8 – Noterler, özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen, ancak değer içeren işlemlerden, harç alınmış olsa idi alınması gereken harcın % 30’u oranında noter ücreti alırlar. Değer içermeyen bu çeşit işlemler dolayısıyla noterler onadıkları her imza için 7,96 TL ücret alırlar.

Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf olduğu belirtilen ve imza onaylamasını gerektirmeyen protesto, ihtarname, ihbarname işlemlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 7,96 TL ücret alınır.

Kamulaştırma Kanunu hükümleri uyarınca yapılacak kamulaştırma tebliğlerinde ilgilisine tebliğ edilecek her nüsha için 7,96 TL ücret alınır.

Defter onaylama ücreti

Madde 9 – Defterlerin açılış onaylamasından, yüz sayfaya kadar olanlardan (yüz sayfa dahil) 2,97 TL, yüz sayfadan yukarı her yüz sayfadan da 1,11 TL onaylama ücreti alınır. Yüz sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı elli sayfaya kadar olursa ücret alınmaz. Elli ve daha fazla olursa 1,11 TL ücret alınır.

Ara ve kapanış onaylamalarında maktu olarak 1,11 TL ücret alınır.

Özel kanunlarına göre harç, damga vergisi ve resimden muaf olanlara ait defterlerin onaylamasından da, yukarıdaki fıkralar uyarınca ücret alınır.

Bildirim yazı ücreti

Madde 10 – Noterler, kanunda öngörülen bildirim yükümlülükleri doğrultusunda yazacakları her yazı için 2,97 TL bildirim yazı ücreti alırlar.

Yol ödeneği

Madde 11 – Noterler ve imzaya yetkili vekilleri, noterlik dairesi dışında iş yapmak veya Noterlik Kanunu’nun 55 inci maddesi hükmü uyarınca evrak ve defterleri götürmek için daireden ayrıldıklarında gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 37,65 TL yol ödeneği alırlar.

Noterlik dairesi dışında piyango, özel ve resmî kuruluşların kur’a, seçim ve toplantılarında hazır bulunarak; tutanak düzenlemeleri halinde, noterler ve imzaya yetkili vekilleri gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 344,91 TL yol ödeneği alırlar.

Aracılık ücreti

Madde 12 – Aracı noter, işin gerektirdiği her türlü giderden başka, her işlem için maktu olarak 2,12 TL aracılık ücreti alır.

Terk eden eşin ortak konuta davet edilmesi ve mirasçılık belgesi verilmesi işlemlerinden alınacak ücret

Madde 13 – Terk eden eşin ortak konuta davet edilmesi ve mirasçılık belgesi verilmesi işlemlerinde, noter ücreti ile yazı ücreti bu Tarifenin 1 inci ve 3 üncü maddelerinde yer alan hükümler doğrultusunda alınır.

Elektronik İşlemler

Madde 14 – Noterlik işlemlerinin elektronik ortamda güvenli elektronik imza ile yapılması halinde de bu Tarife hükümlerine göre ücret alınır.

Elektronik Tespit Ücreti

Madde 15 – Elektronik ortamdaki durum, görüntü, işlem veya benzeri her türlü verinin tespiti işlemlerinde, noter ücreti ile hazırlanacak tutanak için yazı ücreti bu Tarifenin 1 inci ve 3 üncü maddelerinde yer alan hükümler doğrultusunda alınır.

Tespiti yapılan verinin 100 KB a kadar olan kısmı için 4,24 TL, sonraki her 100 KB için ise 2,12 TL ücret alınır.

Yürürlük tarihi:

Madde 16 – Bu Tarife, 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun değişik 112 nci maddesi uyarınca hazırlanmış olup, yayımlanma tarihinden itibaren uygulanır.

2044/1-1

2021 Yılı Noter Harçları

Bize oy verin 🙂
[Uzman Tercüme: 54 Ort: 3.2]

634 Comments

  1. Alper Kultekin dedi ki:

    Merhaba.
    Memlekette yol yapimi icin karayollari tarlalari istimlak edecek. Annem ve 2 kız karsesim birden bana vekalet verebilirmi ? Verebilirlerse vekaletler ayri ayri mi duzenlenir ? Her vekalet icin tarifede yazan ücreti odememiz gerekir mi yani ?

  2. SÜLEYMAN dedi ki:

    Aracımı satarken alıcıya 6 aylık garanti vermek istiyorum. Bu taahhütün onay vb işlemleri ne kadar tutar?

  3. Süleyman dedi ki:

    Hayırlı akşamlar
    Resmi işlemler,araç alım satım ve banka işlemleri için vekalet ücreti ne kadar tutar
    Şimdiden teşekkür ederim.

  4. Mehmet dedi ki:

    Başka şehirde yaşayan arkadaşım benim adıma o şehirdeki arabayı nasıl alabilir ücreti ne kadardır

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Arkadaşınıza sizin adınıza araç alması için vekalet vermeniz gerekir. Ücreti 80 TL civarındadır.

  5. Mert dedi ki:

    Avukata bi davayla ilgili vekalet verecez 3 kisiyiz ne kadar tutar kisi basi olarak mi ucret aliniyor yoksa tek mi

  6. Uzm cvş dedi ki:

    Askerî personelim bir bideger askeri personel arkadaşıma mke den silahımı alması için vekalet vericem ne kadar vekalet ücreti oderim

  7. Yunus dedi ki:

    Kolay gelsin noter onayli dilekce lazim bunun icin notere ne kadar odemem lazim ücreti fazlamidir yani yardimci olursaniz cok sevinirim

  8. harun dedi ki:

    Selam ben Moldova uyruklu biriyle evliyim
    4 yaşında bir çocuğumuz var. Eşim Moldovaya gidecek; benim çocuk için noter tarafından vekalet vermem gereklimi.??
    Vekalet olursa Moldovanca ceviriye ihtiyac varmı.??

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Evet, çocuğunuzun yurtdışına çıkması için noterden muvafakatname vermeniz gerekir ve bunun ilgili ülkenin diline çevirisi yapılması gerekir.

  9. Savaş dedi ki:

    ACİL YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ; Merhaba üniversite diplomamı kaybettim daha önce aslı gibidir yaptırmıştım bir notere nekadar süre saklanır evrak ? O notere gitmeden alınabilirmi ? Hangi noter olduğunu bulmak mümkünmü ?

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Merhaba. Evraklar süresiz saklanır noterlerde. Baska noterden almanız mümkün olmaz. Aslı gibidir yaptırdığınız noteri bulmanız lazım. Evrak onay numarası ve tarihi isterler sizden muhtemelen. Bu numaralar varsa işiniz daha kolay olur.

  10. orhan dedi ki:

    ben vekalet vericem yalnız şirket adına banka ya para yatırma çekme faktoring işlemleri için ücreti ne kadardır

  11. Fatma dedi ki:

    Üniversite ders kayıt için bir defaya mahsus imza yetkisi vekaleti cikaricam ne kadar tutar

  12. Beyza dedi ki:

    17 yaşındayım ve sigortalı çalışabilmem için ebeveynlerimden birinin gidip notere onaylatması gerekiyor. Bunun için ne gibi bir ücret alınır ve ne kadar alınır?

  13. Onur dedi ki:

    Nüfus işlemleri mi memleket olmadığım için başka birine vekaletini vermem gerekiyor acaba ücreti ne kadar dur?

  14. tolga dedi ki:

    Merhaba Genel vekalet iptali icin ne kadara mal olur

  15. Gözde dağ dedi ki:

    Merhaba işten çıkarıldımve 2300 alacağım var ihatr çekicem fiyatı ne olur ?

  16. Kerem dedi ki:

    Merhaba ben askerdeyden bi abime ticari işlerimi halledebilmesi için vekalet verdim bu vekaleti şimdi iptal etmek istiyorum fakat kaçıncı noter e verdiğimi bilmiyorum bu sistemden çıkarmı ücreti ne kadardır.

  17. Cihan dedi ki:

    İyi günler bir sorum olucaktı kooperatif ten tapusu olmayan 120 metre kare dairenin satış işlem ücreti nekadar dır noterde bildirirseniz sevinirim teşekkürler

  18. hamed dedi ki:

    Merhaba, lisans diploması, transkript, pasaportumu iranda türkçe çevirdim , ama galiba üniversite noter onaylı olmasını kabul edecekmiş, söylediyim belgelerin yanlız noter onaylı olmasının ucreti ne kadar? Ve noter hangi süre içerisinde teslim eder?

  19. Emine Ceylan dedi ki:

    Merhaba ben erasmus ogrencisiyim. Almanya vizesi için Noter tasdikli Taahhütnameye ihtiyacım var. Bu belge nasıl alınıyor ve ücreti hakkında bilgi verir misiniz?
    öğrenciler ücretin belirli bir kısmını ödüyormuş bu doğru mu? Bir de bunun yazılı olduğu resmi bir bildiri var mı?

  20. ayşe dedi ki:

    merhaba
    miras intikali için vekalet vermek istiyorum ücreti ne kadar acaba

  21. MEHMET ÖZTOKOÇIN dedi ki:

    MUVAFAKATNAME NOTER UCRETI NE KADAR ?

  22. Burak dedi ki:

    avukata vekalet vereceğim ne kadar tutar

  23. Sadık dedi ki:

    Çekiliş ile i pad4 kazandım noterden ibra belgesi almam gerekiyor ne kadar ücreti oluyor acaba

  24. Bülent TEPEBAĞ dedi ki:

    Elektrik su dogalgaz abonelikleri alınması için inşaat firmasına vekalet verme ücreti ne kadar olur?

  25. Recep Ünal dedi ki:

    Merhabalar
    1 Adet imza beyanname
    1 adet nüfus cüzdanı sureti
    Bide 4 kişiye muhasebeci vekaletnamesi noterden ne kadar alırlar acaba

  26. Selami olgun dedi ki:

    Bosanma davasi icin avukatima vekalet verecegim bunun noter ucreti ne kadar acaba

  27. Sevcan dedi ki:

    Kolay gelsin , uzakta oldugum icin diplomami alamadim arkadasimin diplomayi almasi icin alinacak vekaletin ucreti ve cesidi nedir acaba bir de arkaasimin tc siyle mi gerceklesir?

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Arkadaşınızın TC’si ile işlem yapabilirsiniz bir notere gidip. 120 TL civarında ücreti olur.

  28. melis dedi ki:

    avukata verdiğimiz vekaleti geri çekmek için ne kadar öderim?

  29. hakan dedi ki:

    merhabalar bıraktığım iş yerinden kıdem tazminatı alacağım var 2 aydır ne zaman arasam bugün yarın diye oyalıyorlar bende ihtarname çekmek istiyorum ücreti ne kadar olur ?

  30. Kemal Özcan dedi ki:

    Merhaba

    Çalıştığım iş yerinden Memurluk atamam olması nedeniyle ihtarname çekeceğim alacaklarim için. Bunun fiyatı nedir yardımcı olabilir misiniz?

  31. Ayşe dedi ki:

    İmza beyanı ücreti ne kadar öğrenebilirmiyim?

  32. ramazan erdinç dedi ki:

    iyi çalışmalar, Ev sahibine bir ay sonra kiralanan meskeni boşaltacagima dair yazılı evrak göndermek istiyorum. bunun ücreti ne kadaedit acaba?

  33. volkan dedi ki:

    ihalelere istinaden düzenlenen sözleşmeler ile alakalı ücretler nelerdir ? yardımlarınızı rica ederim.

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Sözleşme tutarının binde 9,48 oranında damga vergisi ve binde 5,69 karar pulu yatırmanız gerekiyor. Sözleşme imza tarihinden sonra 15 gün içinde yatırmazsanız cezalı duruma düşersiniz. Vergi dairenizden işlemleri yapabilirsiniz.

  34. Emine dedi ki:

    Formasyon kaydı için üniversitemin bulunduğu şehire gitmem gerek ama memleketimde olduğum için gidemiyorum noterden vekalet almam gerekiyomus ücreti ne kadar olur acaba ?

  35. Yusuf Taha dedi ki:

    Kolay gelsin. Yurtdışındayım. Banka kartıma kayıtlı telefon numaramı değiştirmek istiyorum. Vekalet ücreti ne kadar tutar acaba?
    Ayrıca vekaleti sadece akrabam olan birine mi verebilirim yoksa istdeğim herhangi biri olur mu?

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      istediğiniz kişiye vekalet verebilirsiniz. Yurtdışındaki vekalet ücretleri hakkında bir bilgimiz yok. Bulunduğunuz ülkedeki temsilciliklerimizden bilgi alabilirsiniz.

  36. Y vehbi dedi ki:

    Merhaba noterden mülkiyeti muhafaza kaydıyla araç satım sözleşmesi yapmak istiyoruz ama ücret alacağın meblağına göre değişiyormuş sanırım bu ücretin oranını öğrenebilir miyim

  37. Buse dedi ki:

    Merhaba ben erasmus almanya vizesi için Noter tasdikli Taahhütnameye ihtiyacım var. Bu belge nasıl alınıyor ve ücreti hakkında bilgi verir misiniz?

  38. Feride dedi ki:

    Merhaba nikah tarihi alıcaz fakat nişanlım St ben balıkesirdeyim iş nedeniyle gidemiyorum işlemleri onun yapması için verkalet vermem gerekiyormus ücreti nedir

  39. Samet dedi ki:

    Merhaba yatalak hasta için eve noter getirmek istiyoruz bulunduğum konuma 1 km çevresinde noter mevcut benden ne kadar bir ücret talep edilir? Banka hesapları için vekalet alacağız. Ayrıca 80 yaşında olduğu için hastane raporu vs talep edilir mi?

  40. hasan zerdali dedi ki:

    merhaba evlilik cüzdanı aslı gibidir yapmak için notere 82 tl ödedim 4 yüzü 1 sayfaya sığdırıp verdi, diğer arkadaşım başka bir notere 2 yüzü bir sayfa diğer 2 yüzü 2. sayfaya olacak şekilde 38 tl almış, nedeni 2 farklı noter arasında üstelik aynı yerler için 44 tl fark var? cimer e şikayet etmeden fikrinizi almak istedim..teşekkürler

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Bazı noterlerde iş bilmezlikten dolayı böyle sıkıntılar olabiliyor. Muhtemelen sizin 4 sayfalık evrağınızın her bir sayfasını ayrı ayrı ücretlendirmiş. Noterler birliği ile de görüşebilirsiniz.

  41. suat biçer dedi ki:

    merab 2008 yılı ekim ayında ev kredisi çektim şimdi avukat aracılığı ile fazla alınan faizi geri almak istiyorum avukat a vekalet vermek için ne kadar noter ücreti öderim şimdiden teşekkürler.

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Avukat vekalet ücretleri farklılık göstermekle birlikte, ortalama 200 TL civarında ücreti olur.

  42. Ahmet dedi ki:

    Selamun aleykum hayırlı işler. Bir kişiye vekalet vererek üniversiteden diplomamı aldırmak istiyorum. Vekalet ücreti ne kadar oluyor

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Aleyküm selam. 100 TL civarında vekalet ücreti olur. Vekalet vereceğiniz kişinin TC kimlik nosu ile vekalet verebilirsiniz noterde.

  43. Tuba dedi ki:

    Merhaba ben formasyon evrakları için arkadaşıma vekalet vermek istiyorum okula verebilmesi için, fiyat hakkında bi bilginiz var mı?

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      100 TL civarında vekalet ücreti olur. Vekalet vereceğiniz kişinin TC kimlik nosu ile vekalet verebilirsiniz noterde…

  44. Hilal Kızılkaya dedi ki:

    Merhaba biz 10 kişi staj ücreti davası için avukata vekalet vermek istiyoruz. Notere kişi basi ne kadar para yatiririz ?

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      İşin içine para girince vekalet ücretlerinde değişkenlik oluyor. Toplu bir şekilde vekalet verirseniz sizin için daha uygun olacaktır.

  45. Ahmet dedi ki:

    Fabrikada taşören( özel güvenlik ) olarak ç uzun zamandır(9 ay) haftalik tatilimiz dahi olmadan çalıştırılmaktayız bu şekilde bize mobing uygulanmakta ihtar çektirip haklı fesihle tazminat ve ihbar alacaklarımızla işten ayrılabilir miyiz?

  46. Asim dedi ki:

    Merhaba nikah islemleri icin vekalet vermek istiyorum ucret ne kadardir acaba

  47. Ahmet dedi ki:

    Elektrik su dogalgaz aboneliklerinin iptal edilebilmesi icin vekalet verebilir miyim fiyat ne kadar olur

  48. Ftm dedi ki:

    Kuru temizleme hatasını kabul edip ücret ödemedi ihtarname çektireceğim ne kadar ?

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      İhtarname ücretleri konunun içeriğine ve tutara göre değişiklik gösterebiliyor. Size en yakın bir notere başvurarak net bir bilgi alabilirsiniz.

  49. Dilek dedi ki:

    Merhaba yaklaşık on yıl önce dedemin vefatinin sonrasında miras işlemleri için dayım annemle birlikte üç teyzemin vekaletini aldı okuryazarlıklari olmadıgi için annemde teyzelerim de vekaletin türünü bilmiyor şimdi verilen vekaleti geri çekmek istiyoruz ne yapmamız gerekir birde bu geçen zaman içerisinde bizim bilmediğimiz işlemler yapılmışsa bunu nasıl öğrenebiliriz

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Merhaba, bir notere giderek ilgili vekaleti iptal ettirebilirsiniz. Detaylı bilgi için bir avukata danışsanız daha iyi olur, bu konuda bilgimiz yok maalesef.

  50. Rukiye dedi ki:

    Selamın aleyküm kardeşimle gayrimenkul e girdik tapu almak için vekalet almam gerekiyor 1.sorum firmaya genel vekalet versem olmaz mı dedim olmaz ikinizin ismi görünüyor dediler . Gerçekten olmuyor mu ?
    2. 2 şer sayfadan 2 adet yazıyı onaylatmam gerekiyor notere ne kadar ücret tutar acaba ? Evin mevki kablosuna kadar her şeyinin yazılı olduğu belge.

    Allah razı olsun

    • Yeminli Tercuman dedi ki:

      Aleyküm selam, sorularınıza net bir cevap alabilmek için bir notere başvursanız daha iyi olur. Yanlış yönlendirmeyelim konu biraz detaylı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp WhatsApp ile Hızlı Teklif Alın